Identificarea nevoilor curente de formare profesionala a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar

In perioada 2014-2015  ARCI a desfasurat proiectul de cercetare cu titlul  Identificarea nevoilor curente de formare profesionala a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar în judetele Cluj, Alba, Covasna și Vrancea. 

Scopul cercetarii a vizat colectarea de date pentru identificarea si stabilirea principalelor nevoi si dificultati cu care se confruntă cadrele didactice din invatamantul preuniversitar din judetele Cluj, Alba, Covasna si Vrancea, la nivel calitativ si cantitativ, pentru a veni în sprijinul acestora cu solutii optime si realiste.

Principalele rezultate identificate in urma desfasurarii cercetarii arata ca 72,5 % dintre cadrele didactice identifica problematici de relationare intra-grup în context educational si solicita informatii de specialitate. De asemenea, 78,1% considera dificila relaționarea cu  părinții elevilor si solicita informatii specifice psihoeducației adultilor. Astfel, avand in vedere aceste problematici, 98,9 % solicita acreditarea unor programe de formare care sa cuprinda un numar mare de tehnici de interventie educatională care sa acopere o gamă variata de problematici scolare.

Valorificarea rezultatelor acestei cercetari a constat in acreditarea de catre ARCI a programului  Tehnici de interventie educationala, acreditat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice prin O.M. 4600/ 21.07.2015. Astfel, ARCI a contribuit  in anul scolar 2015-2106 la dezvoltarea calitatii invatamantului preuniversitar romanesc, asigurand formarea continua a 997 de cadre didactice din judetele Cluj, Alba, Bistrita-Nasaud, Hunedoara, Bihor, Covasna, Harghita, Vrancea si Salaj.

 

Posted on: October 2, 2016, by : admin

Leave a Reply